Bouwproject

Op woensdag 1 juli was het zover, de bouwwerken aan de uitbreidende nieuwbouw en de renovatie van de bestaande gebouwen konden van start gaan voor onze school.
 
Aan de eerste ontwerpplannen werd reeds vorm gegeven door het ontwerpteam AITarchitecten in 2001. Daarna werden diverse actualisaties aangebracht aan dit wachtlijstdossier. Na de finale goedkeuring in 2014 door de subsidiërende overheid, het AGION, kunnen wij eindelijk uitkijken naar de realisatie van een nieuwe turnzaal, een sanitair blok, een polyvalente dubbele klas (digitaal centrum) en de modernisering van refter en keuken. Ook de buitenomgeving krijgt een volledige face-lift.
 
Geraamde kostprijs bij het aanbestedingsdossier is meer dan 3 miljoen euro waarvan 70% wordt gesubsidieerd.
 
Dit project is zo ingrijpend dat we voor het functioneren van de school een paar klassen herlocaliseren op de site, nl in de Bernadetteschool en het OLVC Campus Grotenberge. In de leegstaande klassen van de Bernadetteschool (het oude gedeelte aan de Parkstraat) met bijhorende speelplaats en sanitair vinden 4 klassen onderdak. In de middelbare school gaan wij de keuken inrichten. Ook maken wij er gebruik van speelplaats en sanitair.
 
Omdat de school steeds zou kunnen blijven functioneren tijdens de werkzaamheden, worden de werken opgesplitst in diverse fasen.
 
In de eerste fase - periode schoolvakantie 2015 – zal het kleutersanitair volledig gemoderniseerd worden, zowel in het speelhuis als in de kleutergang. De tuinzone van het speelhuis wordt omgetoverd in een speelparadijs, met afdak, voor de kleuters.
 
De voortuin van het speelhuis wordt mee aangepakt en binnen de visie "toegankelijkheid” wordt langs deze zijde een nieuwe fietsenstalplaats voorzien.
 
In diezelfde fase zal de verticale circulatiekoker tussen de klassenblok en de achterliggende refter gesloopt worden. Door het opnieuw intekenen van de trappen, 1 rechte trap vertrekkende van de speelplaats, wordt de refter deels uitgebreid en rechtstreeks geschakeld aan de keuken.
 
Vooraan in de kleutergang (trapjes vooraan de witte poort) wordt een nieuwe doorgang gerealiseerd.De huidige stookinrichting wordt na deze werken volledig ontmanteld en deels overgebracht / vernieuwd naar de nieuwe stookplaats op het tweede verdiep van deze trappenhal.
 
 
Daarna kan vanaf de herfstvakantie de 2° fase aanvangen met de sloopwerken van de witte poort en de verouderde middenblok met het huidig turnzaaltje. Op deze plaats wordt dan een nieuwbouw gerealiseerd.
  • Deze nieuwbouw biedt de school langs straatzijde een nieuwe verfrissende look en herbergt:
  • De nieuwe centrale inkom / toegang voor de kinderen.
  • Nieuw sanitair voor lager, gescheiden voor jongens en meisjes, en de nodige voorzieningen voor minder mobiele leerlingen.
  • Op de verdieping wordt er een brug geslagen tussen de twee bestaande bouwblokken (klassenvleugels) door realisatie van een polyvalente multimedia-klas (opdeelbaar in twee klaslokalen).
  • Polyvalente zaal : niet alleen turnzaal, overdekte binnenspeelruimte, … maar ook multifunctioneel en bruikbaar bij naschoolse activiteiten.
  • Deze polyvalente zaal krijgt directe toegang via opendraaiende deuren naar de speelplaats en wordt voorzien van een afdak.
  • Onder de polyvalente zaal komt een kelderruimte, adekwaat in te zetten als bijkomende bergruimte en kleedruimten bij de turnzaal.
 
Een 3° fase - schoolvakantie 2017 - voorziet in de volledige heraanleg van de speelplaats lager. 
 
Wij voorzien einde der werken schoolvakantie 2017.
 
 
 
Geen resultaten gevonden.
 

Sitemap  

© 2015 Alle rechten voorbehouden - Basisschool Grotenberge | Powered by The eForum Factory