Sitemap | Contact

4e Leerjaar

4A  juf Annelies
4B juf Carla

Wandel je met ons mee doorheen een waaier van activiteiten in de vierde klassen?
  • Hou je ook van de natuur?
    Wij gaan op exploratie in de prachtige omgeving van onze school (Domein Breivelde) en in de buurt van de Kaaihoeve in Meilegem.

• Hou je ook van cultuur?
    Boeiend zijn:
    • de lezingen die we bijwonen in de stadsbibliotheek waar we een auteur of illustrator ontmoeten.
    • de knutselactiviteiten in de tekenacademie en de expressie in de muziek-academie tijdens de cultuurklassen.

• Hou je ook van spelend leren?
    • Mis alvast onze doe-activiteiten niet. Tijdens de lessen metend rekenen zijn we actief bezig met schatten en meten.
    • Luisteren naar de boekbesprekingen van de klasgenootjes vinden wij echt tof!
    • De leerstof wordt op een speelse manier verwerkt in ons hoekenwerk.
De leerlingen aan het woord
Eén van de vele toffe momenten in het 4de leerjaar
Vaak mogen we in groepjes werken, zoals onlangs in de les van metend rekenen. Daarin mochten we verschillende oppervlakken beleggen. We hebben al veel leerwandelingen gemaakt. We pikken er eentje uit, het was naar Zottegem. Danny Lamarcq, de cultuurattaché vertelde ons veel over Egmont. We namen ook een kijkje in de crypte. Voor sommigen was het er wel een beetje griezelig. We zijn ook naar het Egmontkasteel gewandeld, waar ze in de toekomst nieuwe opgravingen gaan doen. Dat was één van onze interessante leerwandelingen in het vierde leerjaar. Dat was supertof! Wij hebben ook twee leuke juffen: juf Carla en juf Ilse. We leren altijd wel iets interessants en leuks bij! Voor ons is het 4de leerjaar de beste klas !